پکیج از ارکان اساسی هر ساختمان است که نقش بسزایی را در گرمایش آب و محیط ساختمان به عهده دارد بنابراین سرویس کردن هر ساله پکیج ادارات و منازل یکی از باصرفه ترین گزینه برای افراد است تا از خرابی آنها و صرف هزینه های گزاف در آینده جلوگیری کنند. قطعا در بحث تعمیرات و یا سرویس پکیج حضور یک فرد مجرب و متخصص باعث می شود تا هزینه های مالی شما کاهش یافته و در کوتاه ترین زمان ممکن از ایراد کولر خود آگاه شده و برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید.
مشکلات عمده پکیج ها
اشکال در سیستم تخلیه دود پکیج
وارسی منظم و دورهای – حداقل بهطور هفتگی- لولهها و دودکش پکیج.
بررسی سالم بودن لولهها و کلاهک دودکش.
و همچنین چک کردن داخل لولههای تخلیه دود پکیج تا اگر چیزی در داخل لوله افتاده بود، آن را خارج نمایید. تا مشکلی در تخلیه دود پکیج ایجاد نشود.
قبل از شروع فصل سرما، حتماً کلاهک و مسیر دودکش پکیج را بررسی نمائید. تا دودکش توسط چیزی مسدود نباشد.
بههیچعنوان از لولههای آلومینیومی آکاردئونی جهت تخلیه دود پکیج استفاده نکنید. که خیلی پر ریسک و ناایمن میباشد. و احتمال بروز خطرات و حوادث را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهد.
(متأسفانه خیلی از افراد پر ریسک بودن استفاده از این نوع لولههای دودکش غیراستاندارد و ناایمن را جدی نمیگیرند. که منجر به حوادث ناگوار و خسارت جبرانناپذیر میگردد.)
نشت گاز از اتصالات پکیج دیواری
بررسی کردن احتمال نشت گاز از اتصالاتِ لولهها و شلنگ گاز پکیج. و حصول اطمینان از سالم بودن شلنگ گاز و محکم بودن بست های آن.
حتماً حداقل هرماه یکبار شلنگ گاز و اتصالات آن را با کف صابون چک نمائید.
اشکال در تهویه مناسب در محل نصب پکیج دیواری
در محلی که پکیج نصب هست، تهویه مناسب داشته باشد. چون عدم تهویه مناسب، باعث ناقص سوختن شعله در محفظه احتراق پکیج میگردد.
که این امر منجر به تولید گاز منو کسید کربن میگردد. که این گاز –بدون رنگ و بوی خاص- بسیار خطرناک و کشنده هست. و هرساله به خاطر عدم رعایت نکات ایمنی در رابطه با استفاده از پکیج دیواری و بخاری گازی قربانی میگیرد.
عدم وجود دریچه مناسب جهت تأمین هوا در محل نصب پکیج دیواری و همچنین عدم سرویس پکیج در این حوادث مؤثر هست.
عدم رعایت مبحث هفده مقررات ملی ساختمان
طبق «مبحث هفده مقررات ملی ساختمان» در محل نصب پکیج دیواری،تعبیه و نصب دریچه تأمین هوا برای پکیج بهاندازه 10*10 سانتیمتر الزامی میباشد.
کارشناسان ما همواره توصیه میکنند که اضافه بر تعبیه نمودن دریچه هوای ذکرشده در بالا، بر روی در و پنجرههای محل نصب پکیج درزگیر نچسبانند. تا حتیالامکان جریان هوای مناسبی برقرار باشد.
تا در صورت گرفتگی احتمالی دریچه تأمین هوا، هوای لازم از درزهای در و پنجره به پکیج برسد.
نصب پکیج دیواری در فضاهای بدون تهویه
بههیچعنوان پکیج دیواری را در فضاهای بدون تهویه نصب ننمایید. ازجمله؛ حمام، سرویس بهداشتی، اتاقخواب و غیره.
حتیالامکان پکیج بدون فن را در محیط داخلی بسته آپارتمان یا خانه نصب ننمایید. جدای از اینکه احتمال خطر وجود دارد، باعث کاهش سطح اکسیژن در محیط خانه میگردد.
که تأثیر منفی بر سلامت انسان دارد. که در بلند مدت منجر به بروز برخی بیماریها در ساکنین ساختمان میگردد. ازجمله؛ میگرن، بیماریهای تنفسی، آلزایمر و غیر
چند نکته مهم
هیچ گونه مواد و یا وسایل آتشزا را در محلِ نصب پکیج دیواری نگهداری ننمایید.
عدم نصب سهراهی بر شیر گاز پکیج. چون این امر احتمال بروز حادثه را افزایش میدهد.
کلیه نکات ایمنی درجشده بر روی پکیج و یا در دفترچه راهنمای پکیج را جدی بگیرید. چون این موارد با توجه به اتفاقات رخداده جمعآوری و تنظیم شده است. و رعایت آنها تا حد قابلتوجهی احتمال بروز حوادث را کاهش میدهد.